Norma ISO 22001 jest zbiorem wytycznych do wdrożenia systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności. Jej implementacja i przestrzeganie zapewnia organizacji skuteczny nadzór zagrożeniami dla bezpieczeństwa żywności oraz efektywne minimalizowanie ryzyka. Nasza oferta koncentruje się na szybkim i efektywnym zbudowaniu systemu, który skutecznie wdraża wymagania do organizacji.
Zdobądź certyfikat ISO z nami!
Korzyści
- Analiza i standaryzacja procesów.
- Wdrożenie nadzoru nad procesem zapewnienia jakości i bezpieczeństwa żywności zgodnie z wymaganiami ISO 22000:2018.
- Wdrożenie mechanizmów doskonalenia.
- Digitalizacja dokumentacji zarządczej.
- Uzyskania certyfikatu zarządzania bezpieczeństwem żywności ISO 22000:2018.
Zakres usługi
- Personalizacja portalu z dokumentacją systemu zarządzania pod adresem https:\\firma.i-wiki.eu.
- Opracowanie mapy procesów objętych systemem zarządzania.
- Opracowanie i wdrożenie planu nadzoru operacyjnego w obszarze bezpieczeństwa żywności:
- Analiza zagrożeń: biologicznych, chemicznych, fizycznych.
- Krytyczne punkty kontroli (CCP): identyfikacja CCP, ustalenie limitów dla CCP, opracowanie systemu monitorowania dla każdego CCP.
- Określenie ról i odpowiedzialności w systemie zarządzania bezpieczeństwem żywności.
- Określenie polityki systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności.
- Wdrożenie mechanizmów nadzoru i doskonalenia systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności: audyt wewnętrzny, przegląd zarządzania, nadzór nad dokumentacją.
- Szkolenie z wdrożonego systemu zarządzania, w tym z podstawowych wymagań normy, używania aplikacji i-wiki oraz prowadzenia działań korygujących.
- Przygotowanie i przeprowadzenie audytu wewnętrznego na zgodność z normą ISO 22001:2018, rejestracja niezgodności, nadzór nad działaniami korygującymi.
- Przygotowanie i przeprowadzenie przeglądu zarządzania podsumowującego wyniki wdrożenia.
- Doradztwo w trakcie audytu certyfikacyjnego.


